fredag 15. april 2011

Fin Fredag!!!

HEi og hopp!

Jeg er stillt inn i fredagsmodus. Juhu! Helg er jo noe av det beste som finnes. Håper det blir en kjekk dag i morgen i butikken, og at folk har tatt seg påskeferie og er shoppe lystne :-) Litt grå og småregnete dag i dag, men med så mange kjekke kunder, blir en egentlig ikke så fortvilet over været.
Jeg skulle egentlig bare en kjapp tur innom å gi et litt artig helge/påsketips... Hva sier du til hjemmelaget Sørlandschips?
Vel her kommer ett lite knippe bilder over hva jeg lagde forrige fredag :)





En høvler potetene opp i flak.
Jeg bruker en slik høvle/raspe/skjære dings som er aldeles GENIAL. Den er fra 70-tallet, og jeg har aldri sett liknende i butikker i dag. Så om du kommer over en brukt (eller om du skulle komme over en ny) ville jeg anskaffet meg en:) supergod!!!
Chipsen skal friteres i Peanut olje. Jeg hadde olje i en jerngryte, og kjørte varmen på fullguffe. Skrudde varmen bittelitt ned og la forsiktig oppi potetene.
Og da bobla det gitt :) Første omgang tok litt lang tid. Etterhvert gikk det litt raskere.

Også blir de brunere og sprøere og ligner mer og mer på ekte chips. Når du ser at de har blitt gylne, nesten litt brune, tas de ut å legges på kjøkkenhåndkle eller papir. La dem tørke litt. Også kan du krydre dem med den smaken du liker best. Jeg blandet grovsalt og nykvernet pepper. Det gjorde susen! Kjempegodt :)
Da de var ferdige la jeg de i en nydelig skål som selvsagt er kjøpt i butikken. De smakte faktisk litt bedre da de ble plukket fra denne skåla ;)




Hjemmelaget chips anbefales varmt til påskekosen. Gøy for ungene å være med å lage snacksen ;-)

Ønsker med dette EN RIKTIG GOD HELG

6 kommentarer:

  1. Heisann!
    Tusen takk for du la igjen et spor, slik at jeg kunne finne deg og.. :-)
    Så koslig blogg du har og flott butikk!

    Herregård har masse flott, og hurricanes selger godt ja, sist vi hadde de inne, fikk de ikke stå 1 dag! :-)

    Ønsker deg en super helg,
    klem,
    Elisabeth

    SvarSlett
  2. Mmmm. Det så digg ut. Og for en kul høvlemaskin. Genial. Tar sikkert litt plass da.
    Er ikke i tvil om at chipsen ble bedre i den bolla der ja. God helg til deg!

    SvarSlett
  3. Takk for supert tips, ser deilig ut! God helg!

    SvarSlett
  4. Ja nå danker du ut Kims i stor stil her!
    Kjekt tips.Har brukt ostehøvel jeg.
    Ønsker deg en deilig påskeuke!
    Goe klem fra Sol

    SvarSlett
  5. HEhehe. Takk for kommentarer! Må dele litt matlagingserfaringer også :) god påske til dere alle:)

    SvarSlett