onsdag 2. mars 2011

Wisteria

Jeg liker aller best tirsdagskveldene.....Da dukker fruene opp på skjermen. I går var en slik kveld og jeg var i ekstase! Damene i Wisteria Lane er svært så underholdene og en trenger vel kanskje ikke undres så veldig på hvorfor butikken min fått har navnet Wisteria :) Ja nettopp, navnet kommer fra den FANTASTISKE gata Wisteria Lane.


Og hvorfor heter gata Wisteria? Jeg antar det er fordi det som kjennetegner husene og gaten er en spesiell klatreplante. På latin heter denne planten Wisteria, mens her i Norge kalles det ofte for blåregn (japansk blåregn) og gullregn. Se det øverste bildet!(her er det riktignok brukt gul og hvit Wisteria)
For rundt ett år siden flyttet jeg inn i nybygget hus, noe inspirert av husene i Wisteria Lane. Over inngangspartiet har vi en rund balkong. Ideen med denne balkongen var at vi skulle plante blåregn som vokste opp og rundt girlanderet. Jeg skulle ha slik fruene hadde. Da jeg fant ut at det latinske navnet på planten jeg ville ha var Wisteria skjønte jeg hvorfor gaten heter det samme :-) Og da kunne jeg like godt slå noen fluer i en smekk, hvorfor ikke kalle butikken det samme? Jeg syntes det var en god ide` :)
Vel nå har jeg riktignok ikke fått plantet hjemme, for slike ting tar tid og desverre er det ikke plantene som har blitt prioritert først ;-) Men planen er iallefall klar, og jeg får bare håpe på at en slik plante overlever en vinter her i Norge!


Med ønske om en riktig fin dag!!!!

5 kommentarer:

 1. Jeg satt også og koste meg med fruene i går, herlig. Nydelig plante, visste ikke at den het wisteria. Ha en fin dag!

  SvarSlett
 2. Kjekt med litt fakta !
  Her hvor vi bor , er det ikke noe gatenavn.
  Kanskje jeg kunne plante noen Wisteria og kalle huset vårt Wisteria Place...eller Palace for den del ? He he... Eller tok jeg din idè nå?
  Kommer innom en dag :)

  SvarSlett
 3. Hei!
  Fantastiske bilder i bloggen din! Du, har du vært i Hollywood der de spiller inn fruene? Jeg har vært der og jeg tror jeg har noen bilder. Jeg har en film vet jeg. Vil du at jeg sender deg bilder mm om jeg har? ;-)
  Siden huset ditt er inspirert derfra tenkte jeg det kunne være morsomt!

  SvarSlett
 4. wow...du er min helt!!! har du virkelig vært der? nei jeg har ikke, men drømmer selvsagt :-)) Det hadde vært kjempe gøy om du ville sende meg litt bilder. Det var snillt :) of forresten: svært koselig kjøkken du har! Jeg fant bloggen din inne på NIB, og da trykker jeg selvsagt på de bildene jeg liker best, og et av de fineste bildene var fra ditt kjøkken:-)

  SvarSlett
 5. Nå blir jeg kjeeeempeglad! Takk for fine ord! Jeg skal sjekke om jeg har bilder men jeg tror at jeg bare har en film. Vi ble kjørt i et lite tog gjennom gata. *knis* Må jo prøve å få sendt deg filmen på en eller annen måte når jeg finner den! Det er like fint som på tv!

  SvarSlett