fredag 29. april 2011

Klar for den kongelige innspurten!

Hipp hurra for en dag!!!
Jeg har rigget meg til med direkte sending på nrk. Allerede er gjestene på vei inn i kirka, selv om det rundt to timer til vielsen. Ja i dag er det også en bryllupsfest hos Wisteria. Jeg har flettet håret og har på meg kjole...En slik dag må feires :)
GB

torsdag 28. april 2011

På an igjen :)

Hei og hopp!!!

Nå ser jeg at det er på tide å gi livstegn fra seg igjen! Jeg lever og butikken er åpen! Påsken kom plutselig og var plutselig over. Jeg hadde fri fra skjærtorsdag og til og med tirsdag denne uka. Og da skal det legges til at det ikke var før på mandagen at jeg skjønte at jeg faktisk hadde fri :) og da var det kun 2 dager av ferien min igjen :) Men jeg er en slik som liker å jobbe, og blir nesten mer stressa av å ha fri hehehe.
Her lå jeg og solte meg til soleksemen angrep store deler av kroppen i påskehelga( i den øverste hytta.) JA det er et dårlig bilde, men jeg er selvsagt IKKE fotografen her ;) og JA soleksemen klør som bare rakkern. Det er alltid slik om våren. Så snart sola titter frem gjør jeg alt jeg kan for å fjerne den hvite laken kroppen til noe mer gyllent...og hver gang....ender det med kløing og rødgrillet kropp. Men satser på det kun var med disse første soldagene det skjedde. Kroppen burde vel vært over solskjokket nå, etter denne FANTASTISKE solpåsken :)
Lørdagen fikk jeg sneket meg rundt i Mandal sentrum. Jeg er alltid på vakt og du kan jo gjette hvilke butikker jeg SKAL inn i.... Det var noen få interiørbutikker, men veldig kjekke. Jeg er alltid på utkikk etter inspirasjon og inspirert ble jeg. Det er gøy å se hvordan andre butikker er og har det. Påskeafta var kaos dag i Mandal og jeg sendte kaostanker til Jørpeland. Jammen meg hjalp det. Hos Wisteria var det også travelt og jeg ELSKER travle dager i butikken. Da kommer det innom så mange kjekke folk!

Ellers var det godt å være tilbake på jobb onsdag denne uka, etter nesten en ukes ferie, både hjemme og i Mandal. En slik langfri har jeg ikke hatt siden jeg åpnet butikken :) Jeg gledet meg som eit barn i vaksen kropp til onsdagen, da jeg visste at det hadde komt inn nye varer på tirsdag. Å pakke opp og plassere nye varer er jo noe av det kjekkeste :-)


Da var jeg tom ord denne gang! Nyt dagen :)

GB

tirsdag 19. april 2011

Tyver på ferde!!!

Tyv eller tyver? Jeg mangler iallefall en klokke :-/  Hver morgen når jeg kommer på jobb pleier jeg å sette ut en del varer utenfor butikken.
Det synes jeg er så koselig. Og jeg tror det pleier å se veldig bra ut. I går hadde jeg tatt ut tre klokker. to store og en liten. Da butikken skulle stenges, hadde jeg litt dårlig tid, og jeg var nokså rask med å få inn varene.
For å si det sånn: det var ikke før i dag morges jeg oppdaget at denne manglet:
http://www.facebook.com/#!/photo.php?fbid=199425906747038&set=a.199425300080432.44348.147610515261911&type=1&theater

(selvsagt klarte jeg ikke å legge selve bildet inn på bloggen, men her er en link til facebooksiden for de som vil se hva som mangler)

Dette er jo rene påskekrimmen for min del! Og jeg bare skjønner ikke hvordan den klokka har kommet på avveie. Jeg som føler jeg har sånn kontroll på varene som står ute. Tyven skulle egentlig kommet inn i butikken slik at jeg kunne gitt han eller hun en gullmedalje for å klare å rappe med seg en så pass stor klokke uten at jeg oppdaget det!GRATULERER!
Jaja at jeg blir frastjålet varer i fra butikken i ny og ne er vel bare slikt som skjer. Jeg håper i allefall at tyven får en påske med dårlig samvittighet, og forsåvidt at klokken funker :-) hehehe for det er jo viktig å ha ting som funker, stjålet eller ikke :)

GB

fredag 15. april 2011

Fin Fredag!!!

HEi og hopp!

Jeg er stillt inn i fredagsmodus. Juhu! Helg er jo noe av det beste som finnes. Håper det blir en kjekk dag i morgen i butikken, og at folk har tatt seg påskeferie og er shoppe lystne :-) Litt grå og småregnete dag i dag, men med så mange kjekke kunder, blir en egentlig ikke så fortvilet over været.
Jeg skulle egentlig bare en kjapp tur innom å gi et litt artig helge/påsketips... Hva sier du til hjemmelaget Sørlandschips?
Vel her kommer ett lite knippe bilder over hva jeg lagde forrige fredag :)





En høvler potetene opp i flak.
Jeg bruker en slik høvle/raspe/skjære dings som er aldeles GENIAL. Den er fra 70-tallet, og jeg har aldri sett liknende i butikker i dag. Så om du kommer over en brukt (eller om du skulle komme over en ny) ville jeg anskaffet meg en:) supergod!!!
Chipsen skal friteres i Peanut olje. Jeg hadde olje i en jerngryte, og kjørte varmen på fullguffe. Skrudde varmen bittelitt ned og la forsiktig oppi potetene.
Og da bobla det gitt :) Første omgang tok litt lang tid. Etterhvert gikk det litt raskere.

Også blir de brunere og sprøere og ligner mer og mer på ekte chips. Når du ser at de har blitt gylne, nesten litt brune, tas de ut å legges på kjøkkenhåndkle eller papir. La dem tørke litt. Også kan du krydre dem med den smaken du liker best. Jeg blandet grovsalt og nykvernet pepper. Det gjorde susen! Kjempegodt :)
Da de var ferdige la jeg de i en nydelig skål som selvsagt er kjøpt i butikken. De smakte faktisk litt bedre da de ble plukket fra denne skåla ;)




Hjemmelaget chips anbefales varmt til påskekosen. Gøy for ungene å være med å lage snacksen ;-)

Ønsker med dette EN RIKTIG GOD HELG

onsdag 13. april 2011

Deilig dag

For en deilig dag det er :-) Sola skinner og varmen stiger på gradestokken. HIPPHURRA!Nå kan en vel si at det er vår? De siste dagene har det kommet litt småpaller med varer. Kjekt å få inn litt etter litt :-)

Der er så gøy med våren, og spesiellt når solen skinner. Folk blir i ekstra godt humør og det blir mye latter og glede i butikken :-)hehehe

Jeg er en av de som føler litt trang til å fornye meg. Nå frister det med både nye klær, ting til heimen og blomster (selv om det forsåvidt alltid frister å kjøpe, kjennes trangen litt sterkere ut nå når sola ENDELIG skinner igjen.)
Også er påsken like rundt hjørnet, kun to dager til skolen tar ferie. Håper at mange andre også tar seg litt fri og stikker innom butikken. Nå har det kommet inn litt forskjellig i påskepynt. Både, høner og harer.
I dag kom det innom en kunde og hun var spesiellt glad. Hun hadde nettopp blitt ferdig med uteplassen sin, med utekjøkken. Nå gjensto kun pynting. Vi ble enige om at selv om mennene "uffer" seg hver gang vi damer kommer hjem med nye "ting", får de den samme gleden som oss når det er fint og pyntet rundt oss. Det har noe å si... vi koser oss litt ekstra når vi har det koselig rundt oss :-)






Jeg vil iallefall ønske DEG en FANTASTISK dag i sola. NYT LIVET !

tirsdag 12. april 2011

Hva er klokka?

Hva er klokka? Jo det kan jeg jammen meg svare deg på.....Med et titalls ulike klokker i butikken nå, føler jeg meg ganske kompetent til å svare på klokke spørsmålet.....

Det bugner av klokker i butikken for tiden, noen små, men mest store. Flotte og nokså rimelige i pris.
Det mest ironiske nå er at mens jeg skriver så fint om hvor kompetent jeg er til å svare på " hva er klokka?" spørsmålet, er at jeg ikke finner mobilen min som egentlig er den eneste som har batteri. Ikke det at disse klokkene ikke kan brukes, for det kan de, men batterier må du liksom kjøpe utenom. Så nå sitter jeg her med en haug med fine klokker, uten mobilen som faktisk viser hva klokka er.......


Litt løgneraktig fra min side, som skriver hvor flink jeg er til å svare på hvor mye klokka er...Men du skjønner poenget!!!!!! Og selv om klokkene ikke går uten batteri, kan jeg jo bare se på dem. Vakre er de. Nesten som små møbler.



                   Også funker de som bare rakkern! Med batteri vel og merke.








Det var det jeg ville vise frem i dag. Og hva er vel viktigere for oss å eie enn en klokke?, vi som er så opptatt av tiden?:-)

Tudilidu ;-D

torsdag 7. april 2011

Støvfille

Hei og hopp!

Torsdagen er her igjen....i dag er jeg på jobb fra 9-19, det blir en lang dag, men jeg liker torsdagen godt, særlig om det kommer mye folk innom :-) Nå er det en forholdsvis rolig morgen her på Wisteria, og jeg bruker tida på å svinge støvfilla, samt ta en runde med støvsugeren!!!!








 Støvsugeren min fortjener litt bilder i bloggen. Den er veldig god!
Da var litt av støvsugingen unnagjort, og nå håper jeg at jeg IKKE får tid til å vaske gulvene :-D




Litt påske har kommet til butikken! Disse kaninene er linfarget og veldig søte.

Og se på disse søte kaninene da!

Ellers har vi åpent til kl 19 i kveld. Det hadde vært veldig kjekt om du tok turen innom :-)
SNAKKES

fredag 1. april 2011

Helg

Så var det jammen meg helg igjen. Dagene flyr.....Hver fredag får jeg alltid veldig lyst å handle litt fra butikken, det er så gøy å ha med seg noe hjem til helga. Det han være alt fra et deilig luktelys, duk, en vase eller en lykt... jeg føler særlig for dette når våren ligger i luften, vil fornye meg litt :-) Du er iallefall velkommen innom butikken om du og vil fornye deg litt, hehehe :-D


Over til noe helt annet: Jeg lager knekkebrød hver søndag, og nå vil jeg gjerne dele en oppskrift med dere. Og som den fantastisk flinke bloggeren jeg er har jeg tatt bilde litt sånn step by step under prossessen: et knekkebrød blir til.(dog ikke helt som en matbloggers type bilder, som legger hver eneste ting i små søte skåler for så å blande i en stor)

Dette trenger du :                    
                                                  
                                        2 dl lettkokte havregryn
                                        2 dl sammalt rug
                                        2 dl solsikkekjerner
                                        2 dl sesamfrø
                                        2 dl havrekli
                                        1 dl kruskakli
                                        1 dl linfrø
                                        2 ts salt
                                        7,5 dl vann









                                                        Jeg måler opp og hiver i en bolle


  


                                                                      Blande





Ha i vann og la det svelle litt.
Fordel så blandingen på tre stekebrett med bakepapir.
Smør ut med skje eller slikkepott, tynt lag.
Hiv alle bretta inn i ovnen. STEKES I VARMLUFT, 150 grader i ca 1 time og 15 minutt!
Etter 10 min i ovn, tar du ut brettene og skjærer knekkebrød i passe størrelser med f.eks et pizzhjul.


Mens du venter på knekkebrødene skal bli ferdige kan du f.eks svinge deg i en stang:




Også kan du kose deg til lunsj!

mmmm hjemmelaget knekkebrød med brunost

Det finnes mange forskjellige oppskrifter på hjemmelagde knekkebrød, men dette anbefales på det sterkeste!

God helg :-)